divendres, 13 de febrer del 2015

ACTIVITAT PEL·LÍCULA

L’ultima activitat que hem fet a classe d’Història del món contemporani ha sigut la comparació de la pel·lícula Revolució a la Granja  amb la revolució Russa.
La pel·lícula tractava d’uns animals d’una granja que es revelaven contra el seu amo, el primer líder i qui va començar la revolució va ser el porc més vell i savi el Mayor però al cap de poc temps es va morir i el va reemplaçar el porc Bola de Nieve, ell va aconseguir expulsar el seu amo de la granja i fer que els amos de la granja fossin els animals, però el porc Napoleon estava planejant fer-se amb el poder de la granja, al cap d’un temps ho va aconseguir va matar a Bola de Nieve i tenir el poder de la granja, ell feia que tots els animals treballessin excepte els porcs, i els porcs tenien tot el benefici, també va fer una forta repressió contra qui s’oposava a ell mitjançant els gossos ,va canviar les normes al seu benefici.
Els animals cada cop s’enfadaven més i més fins que al final un dia es van revelar i  van avcabar amb els porcs i els gossos.

Aquesta pel·lícula representa la revolució russa el Mayor representa a Lenin, Bola de Nieve seria Trotski, i Napoleon seria Estalin.
Quan Lenin va morir Estalin va intentar eliminar als seus competidors per poder estar al poder sense tenir cap oposició, també va fer una forta repressió contra qui s’oposava a ell i les seves idees matant a milions de persones i va  canviar la constitució al seu benefici.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada